Limba:

Capitol 2 – Măsuri de protecție – ce trebuie să facă angajații

2. Măsuri de protecție - ce pot și trebuie să facă angajații

Cei mai mulţi adulţi îşi petrec o treime din zi la serviciu. Minim. Asta dacă nu punem la socoteală drumul până acolo şi înapoi acasă, sau orele suplimentare.

Fie că este o hală de producţie sau un birou open-space, împarţi acelaşi spaţiu şi acelaşi aer cu alţi oameni. Un coleg care tuşeşte sau strănută, va transmite şi celorlalţi virusuri sau bacterii, pe calea aerului.

Vestea bună e că te poţi proteja de infecţiile cu transmitere aeriană şi îţi poţi proteja colegii şi familia.

La serviciu și acasă, aeriseşte încăperile minim 10 minute la fiecare oră. Deschide larg ferestrele pentru a ajuta aerul să circule. Ai grijă să nu cadă sau să nu se accidenteze copiii sau animalele de casă.

Poţi folosi şi ventilatoare sau aparate de filtrat aerul. Îndreaptă ventilatorul către ușă, către exterior, niciodată către alte persoane, pentru că poate duce aerul contaminat spre ele.

Dacă e posibil, în autobuz sau metrou, deschide un geam. Curentul pe care îl simți este un semn bun, aerul devine mai curat, bacteriile și virusurile se împrăștie și scade riscul să te îmbolnăveşti.

Niciodată nu tuși sau strănuta în aer sau în palmă. Doar în îndoitura cotului sau într-un șervețel de unică folosință, pe care apoi îl arunci la coșul de gunoi. Spală-te pe mâini după ce tușești sau strănuți.

Stai acasă dacă ai simptome sau ești diagnosticat, până când ești sigur că nu mai ești contagios. Ia tratamentul cu strictețe, așa cum ți-a fost recomandat de medic.

Vaccinul anti-Covid-19 reduce riscul de infectare, reduce riscul de transmitere a virusului, reduce riscul de spitalizare și reduce riscul de deces.

Respectă aceste măsuri; îţi protejezi sănătatea ta, a colegilor de serviciu şi a celor dragi. Vaccinurile și tratamentele prescrise de medic sunt importante în prevenirea și vindecarea bolilor.

Pune sănătatea pe primul loc, mergi la medic!

O campanie de informare derulată de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Paienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)

Citește mai mult accesând documentul disponibil imediat mai jos.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Documentul se poate și DESCĂRCA AICI

 

Începe fiecare dintre cele X chestionare de evaluare apăsând mai jos pe titlul fiecăruia (ex: Quiz 1 capitol 2 - ...).