Health Advocacy – Advocacy pentru Sănătate

Resurse e-learning ACF3 (24
modul advocacy

Vă invităm într-o călătorie prietenoasă în conceptul de sănătate publică – ce înseamnă, de ce este important să înţelegem sănătatea ca un bun public şi ca un drept şi care este rolul nostru ca cetăţeni în asigurarea unui grad cât mai înalt de sănătate în comunitate.

Oricine poate urma acest curs on-line, fie că e profesionist în domeniul sănătăţii sau în domenii cu impact asupra sănătăţii – educaţie, social, mediu etc. sau doar un simplu cetăţean preocupat de sănătatea sa şi a celor din jur.

Informaţiile sunt structurate în două module:

  1.  ”Sănătate publică pentru toţi” care va aborda teme privind sănătatea publică
  2. Advocacy pentru sănătate” care sumarizează modul în care cetăţenii se pot împlica în luarea deciziilor privind sănătatea în comunitate sau la nivel naţional

La finalizarea celor două module, sperăm să aveţi o imagine clară asupra acestui concept şi, mai ales, asupra nevoii ca fiecare dintre noi să participle la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. O România sănătoasă e nu doar ce ne dorim cu toţii dar ce putem realiza împreună.

nelson

Aceasta era afirmația activistului sud-african anti-apartheid și primului președinte de culoare al Africii de Sud. Cu alte cuvinte, suntem cu toții responsabili față de ce se întâmplă în jurul nostru. 

Advocacy este un cuvânt care nu are corespondent în limba română, aşadar îl folosim ca atare. În spatele acestui cuvânt, însă, stau lucruri simple pe care oricare dintre noi le putem face. În acest al doilea modul aflăm ce putem face şi cum, ca “locuitori ai cetăţii” astfel încât cetatea să fie sănătoasă, iar conducătorii acesteia să asculte vocea noastră.

Resurse e-learning ACF3 (25)

Acest curs face parte din proiectul Implicare civică pentru o sănătate mai bună a comunităţii, derulat de Fundația Romanian Angel Appeal – Apelul Îngerului Român în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Resurse e-learning ACF3 (23) - Copie

Vă invităm să descărcați următoarele resurse dezvoltate în cadrul proiectului, în vederea creșterii calității procesului de advocacy în domeniul sănătății publice.