Limba:

Capitol 3 – Măsuri de protecție – ce trebuie să facă angajatorii

3. Măsuri de protecție - ce trebuie să facă angajatorii

Fie că te numești manager, director sau CEO, respiri același aer alături de colegii tăi de serviciu, minim 8 ore pe zi. Sănătatea ta și a lor la locul de muncă, este responsabilitatea ta.

Dacă nu vrei ca jumătate din echipa ta să intre în concediu medical, trebuie să te asiguri că spaţiul în care lucrează este unul sigur.

Aranjează birourile sau spaţiile de lucru, pe cât posibil, la o distanţă de 1,5 - 2 metri. Acest lucru scade riscul de transmitere a microbilor şi este benefic pentru capacitatea de concentrare a angajaţilor.

Uşile automate ajută şi ele. Mai puţine mâini care le ating, mai puţini microbi plimbaţi prin clădire.

Modifică programul şi modul de lucru. Alcătuieşte o echipă care să lucreze de acasă, astfel încât ceilalţi să aibă mai mult spaţiu. Dacă nu se poate, verifică dacă un program decalat este acceptabil pentru angajaţi.

Deschide ferestrele! Curentul este aliatul nostru în spaţiile pe care le împărţim cu alte persoane un timp îndelungat. Ventilaţia naturală este cea mai bună soluţie pentru limitarea infecţiilor cu transmitere aeriană. Şi cea mai ieftină.

Dacă poţi, investeşte în purificatoare de aer performante. Lămpile cu raze ultraviolete sunt şi ele o soluţie, în afara orelor de program.

Observă-ţi angajaţii: au simptome de răceală? Poate să fie o răceală sau tuberculoză, nu ai de unde să ştii. Trimite-i la medic. Şi, măcar câteva zile, să lucreze de acasă.

Vorbeşte-le angajaţilor despre infecţiile cu transmitere aeriană. Un om informat este o resursă valoroasă.

Pune sănătatea pe primul loc, mergi la medic!

O campanie de informare derulată de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Paienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)

Citește mai mult accesând documentul disponibil imediat mai jos.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Documentul poate fi și DESCĂRCAT AICI

 

Începe completarea chestionarului de mai jos apăsând pe titlul acestuia.